3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Rožmberská zámecká roláda

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 1 kg
anglická slanina 150 g
petrželka
čerstvé žampiony 150 g
šunka 100 g vcelku
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 30 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Z vepřové kýty naříznutím a "táhnutím" nože do krajů utvoříme plát a naklepeme. Na másle orestujeme drobně nakrájenou šunku, přidáme oloupané, na drobno nakrájené žampióny, osmahneme a podusíme, až se vydusí šťáva. Zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší smaženici. Mírně ji osolíme. Plát vepřové kýty osolíme, opepříme, pokryjeme plátky slaniny (můžeme použít parmskou, schwarzwaldskou šunku, anglickou slaninu), posypeme nasekanou petrželkou, potřeme připravenou žampionovou smaženicí, posypeme hráškem a svineme. Ovážeme nití, aby se nám roláda nerozpadla a ze všech stran opečeme na sádle. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem, podlijeme troškou vroucí vody a upečeme doměkka. Roládu krájíme ostrým nožem a podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou oblohou.


 


RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...